Лідери структурних ланок в Прилуках: президія, пленум, семінар

Навчальний рік у системі профспілкової освіти Чернігівська обласна організація Профспілки завершила навчанням голів організаційних ланок, засіданням президії та спільним пленумом комітетів Чернігівської обласної організації та Прилуцької міської організації Профспілки.

Заключне заняття 2016-2017 навчального року було присвячене організаційній роботі та колективним договорам і угодам.

Президія комітету розглянула питання виконання законодавства про охорону праці відділом освіти та навчальними закладами Сосницького району та здійснення громадського контролю профспілковими організаціями за створенням безпечних умов праці. Звітували з даного питанняМихайло Дусь– начальник відділу освіти Сосницької РДА таСвітлана Мостіпан– голова Сосницької районної організації Профспілки.

Спільний пленум комітетів з порядком денним «Про роботу комітету, первинних профспілкових організацій Прилуцької міської організації щодо додержання статутних вимог у частині організаційного та фінансового зміцнення Профспілки, посилення виконавчої дисципліни, мотиваційних аспектів профспілкового членства» відбувся на базі Прилуцької міської організації.

Робота виїзного пленуму була спланована так, що до його початку члени комітету обласної організації зустрілися у Прилуцькій міській раді з міським головоюОльгою Попенко, до речі, колишнього профспілкового лідера Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка. Вона розповіла про ті важливі кроки у діяльності міської ради, які здійснюються для стабільного розвитку та функціонування закладів освіти міста, їх модернізації для надання високого рівня якості освіти та створення належних умов праці і соціального захисту педагогічних працівників. На зустрічі були також присутні Сергій Вовк– начальник управління освіти Прилуцької міської ради,Олександр Правосуд– голова депутатської комісії з питань освіти, науки, культури та медицини Прилуцької міської ради, директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 10 м. Прилуки.

/Files/images/--31052017-1-49.jpg Після зустрічі відбувся пленум, на якому було дано оцінку діяльності Прилуцькій міській організації з питань виконання статутних вимог щодо організаційної та фінансової діяльності. З доповіддю з даного питання виступила голова Прилуцької міської організації Тетяна Заголій, із співдоповіддю –Ніна Дудка– заступник голови обласної організації Профспілки.

Пленумом відзначено, що одним із пріоритетних напрямів діяльності міської організації є збереження чисельності членів Профспілки, застосування нових мотиваційних аспектів профспілкового членства. Конкретні заходи комітету міської організації по соціальному, правовому захисту працівників відіграли свою позитивну роль у поверненні спілчан та залученні до міської організації нових членів.

У міській організації вироблена певна система координації діяльності первинними профспілковими організаціями. Щорічно проводиться міський конкурс на кращу первинну профспілкову організацію, в усіх первинних профспілкових організаціях практикується проведення зборів з єдиним порядком денним.

Активізувалася робота по інформаційному забезпеченню членів Профспілки. Нещодавно створено сайт Прилуцької міської організації, первинні профспілкові організації мають власні сторінки на сайтах закладів освіти.

Одним із основних напрямів роботи у Прилуцькій міській організації є робота з профспілковим активом та його навчання. Постійно збільшується фінансування навчання профактиву.

На посилення мотивації профспілкового членства спрямоване і колективно-договірне регулювання трудових та соціально-економічних відносин працівників.

Неодноразово Прилуцька міська організація вступала у колективний трудовий спір з Прилуцькою міською радою щодо вирішення питань соціально-економічного захисту спілчан.

В обговоренні доповідей взяли участь члени комітетів Чернігівської обласної та Прилуцької міської організацій Профспілки. Усі виступаючі наголошували на тому, робота усіх ланок Прилуцької міської організації ведеться справжніми профспілковими лідерами з постійним пошуком нових мотиваційних аспектів профспілкового членства, спрямована на збереження єдності і згуртованості Прилуцького профспілкового загалу.

/Files/images/--31052017-1-5.jpg Зокрема,Тетяна Матвеєва– голова Чернігівської обласної організації наголосила на тому, що у Рік первинної профспілкової організації потрібно уважніше та цілеспрямовано займатися організаційною роботою, відвідати кожну первинну організацію, провівши в ній день райкому чи міськкому, використовуючи усі доступні засоби інформаційної роботи з висвітлення діяльності організації.

Обов’язковою умовою є неухильне виконання Статуту галузевої Профспілки, Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», розширення індивідуальних форм роз’яснювальної роботи про діяльність профспілки, її виборних органів щодо захисту членів профспілки через підвищення ролі профспілкових зборів, роботу постійних комісій.

Голова обласної організації вручила Почесну грамоту обласного комітету та цінний подарунок первинній профспілковій організації Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. №7, визначеній кращою в обласному огляді-конкурсі за підсумками роботи у 2016 році. Також були вручені нагороди переможцям обласного огляду-конкурсу на кращу районну, міську та вузівську організації.

Учасники пленуму своїм рішенням оцінили позитивно роботу комітету, первинних профспілкових організацій Прилуцької міської організації щодо додержання статутних вимог у частині організаційного та фінансового зміцнення Профспілки та намітили ряд завдань для покращення організаційної роботи в організаційних ланках обласної організації

/Files/images/--P6014701-300x199.jpg Члени комітету обласної організації також ознайомилися з діяльністю первинних профспілкових організацій центру творчості дітей та юнацтва Прилуцької міської ради, гімназії № 5 ім. Віктора Андрійовича Затолокіна, комунального закладу «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» та ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 м. Прилуки.

Кiлькiсть переглядiв: 557

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.