Повернутися до звичайного режиму

Питання погашення заборгованості по заробітній платі не вирішене

На дворі кінець жовтня, в школах почались осінні канікули, але святкового настрою в освітян Коропщини не відчувається, бо ще не отримали повністю зарплату за вересень. Щоб вияснити причину затримки коштів, голова районної організації профспілки 28 жовтня звернувся до начальника відділу освіти Курбанова О.М.

- Перше питання, яке хвилює всіх, чому в нашому районі виникла затримка з виплати заробітної плати?

- При формуванні бюджету на 2016 рік кошторисні призначення на заробітну плату були закладені на 9,4 місяців, не вистачало 6,7 млн. грн. Призначення на заробітну плату були рівномірно розподілені на 12 місяців, тому вже в квітні виникла проблема з виплатою зарплати, тоді було додатково виділено 403 тис з районного бюджету, що дало можливість тимчасово зняти напругу в освітянському середовищі. В червні знову виникла проблема з виплати відпускних та оздоровчих, яка була вирішена лише завдяки переносу призначень на заробітну плату з жовтня, листопада та грудня на літні місяці, що також допомогло тільки тимчасово вирішити питання оплати праці.

- Що зроблено відділом освіти для вирішення проблеми заборгованості по заробітній платі?

- Можливості відділу освіти щодо вирішення питання заборгованості обмежені тому, що самостійно відділ не може вийти за межі прийнятого кошторису, але для того щоб хоч трохи погасити заборгованість за другу половину вересня було перенесено призначення з енергоносіїв та інших видатків в сумі 815 тис. грн. на виплату заробітної плати. Інших можливостей збільшення кошторисних призначень на зарплату в межах бюджетних призначень на 2016 рік нема.

- Які шляхи вирішення питання заборгованості ви бачите?

- До кінця року на оплату праці не вистачає 6,7 млн. грн., на даний час призначень на заробітну плату в бюджеті відділу немає. Протягом року ми неодноразово звертались, як до районної державної адміністрації, так і до управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Керівництво з розумінням ставиться до проблем району, але додаткових коштів на освіту району можливості виділити нема. Для погашення всіх боргів потрібна додаткова субвенція з державного бюджету, як повідомив голова райдержадміністрації Куніцин В.М. на нараді з питань погашення заборгованості, яка відбулася сьогодні. Додаткова субвенція для погашення боргів по заробітній платі повинна надійти протягом двох тижнів, тож до середини листопада всі борги освітянам повинні погасити.

- Ще одне питання, яке хвилює вчителів шкіл району, чому немає заборгованості по заробітній платі Коропському РЦДЮТ?

- Загальноосвітні заклади району фінансуються з державного бюджету на які недостатньо 6,7 млн. грн. а районний центр дитячої та юнацької творчості та підрозділи відділу освіти: централізована бухгалтерія, господарська група, методичний кабінет фінансуються з місцевого бюджету в якому кошти на фінансування освітянських установ закладені на весь рік, тому заробітна плата працівникам виплачується вчасно.

З метою визначення шляхів погашення заборгованості по заробітній платі освітянам району, планується зустріч президії районної організації профспілки з головою райдержадміністрації Куніциним В.М., попередньо домовились зустрітись у понеділок 31 жовтня. Сподіваємось на позитивний результат вирішення проблеми.

Свердлов М.І.

Кiлькiсть переглядiв: 443

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.