Повернутися до звичайного режиму

Питання про заборгованость по заробітній платі розглянуто на президії РО

2 листопада відбулось позачергове засідання президії районної організації профспілки. На порядок денний було винесено одне питання: «Незадовільний стан виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх закладів району та шляхи погашення заборгованості».

На засідання запрошувались начальник відділу освіти Курбанов О.М., та голова районної державної адміністрації Куніцин В.М. Жодний із запрошених не прийшов на зустріч. Начальник райво поїхав терміново зустрічати заступника управління освіти і науки Чернігвської ОДА Соронович О.Ю., яка приїхала в район а в голова РДА, не з’явився без пояснень.

/Files/images/Президія.jpg

Голова РО Свердлов М.І. повідомив як виплачується заробітна плата освітянам в районі та області, зокрема, станом на 2 листопада 2016 року працівникам загальноосвітніх закладів району залишається не виплачені кошти за вересень-жовтень цього року. До кінця тижня, відповідно до інформації начальника відділу освіти Курбанова О.М., з місцевого бюджету будуть виплачені кошти за вересень. Навіть тоді, згідно даних департаменту фінансів Чернігіської ОДА, наш район займатиме друге місце по невиплаті заробітної плати освітянам. Гірший стан справ тільки в Срібнянському районі, це при тому, що в 13 районах боргів немає, а в решти семи не виплачена зарплата становить не більше третини місячного фонду. Станом на 26 жовтня невиплаченою в установлений колективною угодою термін зарплата в Коропському районі становила 72% місячного фонду, при виплаті боргів за вересень, становитиме близько 50 відсотків, а після 3 жовтня близько 100%. Це неприпустимо при різкому збільшенню тарифів на газ та електроенергію в умовах початку опалювального сезону на тлі здорожчання продуктів та інших товарів першої необхідності.

/Files/images/Ютуб.jpg

Зважаючи на те, що Коропський район за соціально-економічними показниками посів четверте почесне місце в області та те що в цьому році була закрита це одна загальноосвітня школа, стан справ у освіті має бути кращим. Як відомо, розмір освітньої субвенції залежить від кількості учнів, в Коропському районі показник кількості учнів на 1 учителя не найгірший.

Президією прийнято звернення до районної державної адміністрації з вимогою роз’яснити причину виникнення заборгованості по заробітній платі освітянам району та які заходи проведені та планується провести для її ліквідації.

По результату звернення, відповідь на яке, згідно ст. 251 КЗпПУ, повинна надійти протягом тижня, буде прийнято рішення стосовно подальших дій Профспілки.

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.