Повернутися до звичайного режиму

Всеукраїнська акція профспілок 17 листопада – відбудеться

/Files/images/Акція.jpg

17 листопада 2016 року Федерація профспілок України організовує Всеукраїнську акцію профспілок у формі пікетування парламенту на виконання вимог щодо соціально-економічного захисту громадян, які були виголошені ще на протестних акціях у липні.

Профспілки вітають певні кроки влади до поліпшення ситуації і категорично не сприймають будь-які спроби згорнути соціальний діалог, який вдалося відновити з приходом нового Уряду.

Так, підписано Генеральну угоду між роботодавцями, Урядом та профспілками, яка стала дорожньою картою подальшого розвитку соціально-трудових відносин та проведення економічних реформ в Україні.

Також після зустрічі керівників всеукраїнських профспілок із Прем’єр-міністром України створено окремий урядовий орган з питань промислової політики, працює міжвідомча робоча група з опрацювання пропозицій щодо перегляду цін на газ, переглянуто прожитковий мінімум.

ФПУ підтримала ініціативу Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до реального прожиткового мінімуму 3200 гривень у проекті Державного бюджету на 2017 рік, хоч питання тарифного розряду так остаточно не вирішено до цього часу.

Президія ФПУ звернулася до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з пропозицією про проведення за його участі та представників усіх парламентських фракцій і груп зустрічі з лідерами всеукраїнських профспілок та територіальних профоб'єднань щодо підвищення соціальних стандартів у проекті Державного бюджету на 2017 рік.

За матеріалами ФПУ
Кiлькiсть переглядiв: 353

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.