Повернутися до звичайного режиму

Освітяни Коропщини висунули вимоги до влади

Відповідно до рішення президії районної організації 19 червня 2015 був проведений ІІІ пленум Коропської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України. До порядку денного було внесено питання про підведення підсумків збору підписів по висуненню вимог найманих працівників установ та закладів освіти Коропського району, формування та затвердження вимог до власника та уповноваженого ним органу та про визначення представницького органу в колективному трудовому спорі (конфлікті).

З доповіддю виступив голова районної організації Свердлов М.І., , який повідомив, що із 22 закладів та установ освіти, що фінансуються з районного бюджету, збір підписів по висуненню вимог найманих працівників закладів та установ освіти до роботодавця та визначення органу, який буде представляти інтереси найманих працівників проведено в 19. Усього працюючих в даних закладах та установах освіти - 642 працівників, підписалися щодо висунення вимог - 439. Вимоги були затверджені у 19 колективах більшістю голосів.

Вимоги найманих працівників та пропозиції стосовно органу, який буде представляти інтереси найманих працівників колективи направили комітету Коропської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України для подання їх Коропській районній адміністрації та відділу освіти Коропської районної адміністрації.

Після обговорення, пленум постановив:

І. Затвердити вимоги найманих працівників до Коропської районної адміністрації та відділу освіти Коропської районної адміністрації:

1. Погасити заборгованість із заробітної плати до 30 червня 2015року.

2. Виплачувати надбавку педагогічним працівникам за престижність педагогічної праці в розмірі 20 % посадового окладу з 01.06. 2015 року, у зв’язку з порушенням пункту 6.1.7. Угоди між відділом освіти Коропської районної адміністрації та Коропською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України на 2012-2015 роки та статті 247 Кодексу Законів про Працю України.

3. Виплачувати заробітну плату працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Коропського району, що фінансуються з державної освітньої субвенції, у строки передбачені пунктом 6.3.2. Угоди між відділом освіти Коропської районної державної адміністрації та Коропською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України на 2012-2015 роки (3 та 16 числа кожного місяця) відповідно до статті115 Кодексу Законів про Працю України.

4. Погасити заборгованість із витрат на відрядження працівникам закладів освіти , що фінансуються з районного бюджету за 2012-2015 роки до 1 вересня 2015 року.

Рішення з даного питання прийнято одноголосно.

Також голова районної організації повідомив, що всі 19 колективів закладів освіти району доручили оформити вимоги протоколом, направити їх роботодавцю або уповноваженій ним особі, представляти інтереси найманих працівників в колективному трудовому спорі, у тому числі формувати примирні органи, вчиняти інші дії, необхідні для вирішення колективного трудового спору уповноваженому органу з числа членів президії районного комітету в складі:

- Свердлов М.І.— голова Коропської РО Профспілки ПО і НУ,

- Чмир В.М.. - заступник голови РО, голова ПО Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка,

- Головешко І.О .- член президії РО, директор Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка,

- Приходько В.С. - член президії РО, голова ПО Карильської ЗОШ І-ІІІ ст.,

- Шаповал В.П. - член президії РО, член ПК Червоненської ЗОШ І-ІІІ ст.,

- Єрошенко М.І. - член президії комітету РО, член ПК Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ст.

Рішення з даного питання також прийнято одноголосно.

Уповноважений орган в цей же день провій своє перше засідання та 22 червня направив узагальнені вимоги до Коропської районної адміністрації та відділу освіти Коропської районної адміністрації.

Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.