Повернутися до звичайного режиму

Відбулося друге засідання примирної комісії, останнє

18 серпня, в приміщенні районної ради, відбулося друге засідання примирної комісії з питання вирішення трудового колективного спору між районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України та відділом освіти Коропської районної державної адміністрації. В роботі комісії взяли участь: голова райдержадміністрації Куніцин В.М., заступник голови районної ради Дворецький В.М., голова та юрконсульт Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Матвеєва Т.А., та Лугіна О.В., начальник фінансового управління райдержадміністрації Басанець Н.С.

На даний час заборгованість із заробітної плати працівникам закладів освіти району, що фінансуються із освітньої субвенції становить 1607,4 тис.грн., з них 764,2 тис.грн. за червень, 631 тис.грн. за липень та 212,2 за серпень. Крім того, заборгованість за енергоносії складає більше 1 млн. грн. Незважаючи на те, що майже вся субвенція за серпень використана на виплату заробітної плати, борг погасити не вдалось.

На сесії Коропської районної ради, яка відбулася 14 серпня, на освіту додатково виділено 159 тис. грн., можливості виділення більше немає, адже перевиконання районного бюджету за 1 півріччя 2015 року становить лише 89 тис.грн. Єдина можливість ліквідувати борги по зарплаті освітянам – це збільшення розміру освітньої субвенції. З таким зверненням районна організація Профспілки ще в травні місяці зверталась до Кабінету Міністрів України, міністерство фінансів та міністерство освіти, але в листах-відповідях пропонується вирішувати дане питання за рахунок місцевих бюджетів. На останній сесії районної ради також прийнято аналогічне звернення до Кабінету Міністрів.

У зв’язку з неможливістю вирішити питання заборгованості примирною комісією, стороною профспілки було запропоновано перенести розгляд спору у трудовий арбітраж. Голова райдержадміністрації Володимир Куніцин, у зв’язку з тим, що він тільки приступив до роботи та ще не займався даним питанням, запропонував перенести розгляд вимог найманих працівників примирною комісією на 1 місяць. Жодна з поданих пропозицій не була підтримана членами примирної комісії. За першу пропозицію проголосувала сторона Профспілки, за другу – сторона відділу освіти.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів» в разі не прийняття узгодженого рішення примирною комісією, за ініціативи однієї з сторін спору може створюватись трудовий арбітраж. У будь якому випадку примирна комісія завершила свою роботу.

Кiлькiсть переглядiв: 354

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.