3 червня на засіданні президії районної організації затверджені вимоги до влади з приводу порушення прав освітян з питань оплати праці

3 червня 2015 року відбулось засідання президії Коропської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України на якому одим з головних питань було розглянуто стан виплати заробітної плати працівникам закладів освіти що фінасуються з освітньї субвенції.

Недостатність фінансового забезпечення освітньої галузі в 2015 році спричинила заборгованість щодо виплати заробітної плати працівникам закладів і установ освіти району. Крім того, ще 2012 року не відшкодовані виплати на відрядження, не здійснюється оплата за медичний огляд працівників закладів освіти. Така ситуація є прямим порушенням Конституції, Законів України, Угод всіх рівнів та колективних договорів. В зв’язку з цим президія одностайно постановила:

1. Затвердити звернення з приводу ситуації з виплатою заробітної плати працівникам освіти району до в.о. начальника відділу освіти Коропської райдержадміністрації Курбанова О.М., в.о. голови Коропської райдержадміністрації Пацюка А.М.,

2. Рекомендувати профкомам ініціювати збори в трудових колективах по затвердженню вимог до влади та направити відповідні протоколи до районноїорганізації Профспілки до 12 червня 2015 року.

3. Затвердити перелік найбільш характерних вимог до влади (додається).

4. Провести пленум комітету районної організації Профспілки, де розглянути рішення трудових колективів.

Також піднімалось питання стосовно відпусток працівників закладів освіти за свій рахунок. Рішення з даного питання не приймалось тому, що всі члени президії були одностайні в думці, що таке рішення приймає кожний з працюючих самостійно, взв’язку з необхідністю.

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.