Проблеми "зрівнялівки" в оплаті праці розглянуто на координаційній раді профспілок

Цілковита зрівнялівка в оплаті праці працівників бюджетних установ повністю нівелює ініціативи уряду у запровадженні справедливої оплати праці найманих працівників.

Згідно постанови КМУ №1037 від 28.12.2016 року зобов’язано керівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

З метою аналізу виконання цієї постанови уряду, 1 лютого цього року проведено засідання координаційної ради голів комітетів галузевих профспілок Коропського району. На засідання було запрошено керівництво районної державної адміністрації та районної ради.

/Files/images/3407.JPG

Представники профспілок повідомили про стан справ з питання диференціації оплати праці в установах і організаціях відповідних галузей. На жаль у всіх бюджетних установах і організаціях ситуація подібна, переважна більшість працівників, незалежно від кваліфікація, отримує мінімальну заробітну плату. Дещо краще положення, завдяки підвищенню тарифних розрядів, у педпрацівників загальноосвітніх шкіл, але в дошкільних та позашкільних закладах освіти заробітна плата теж не на багато більша мінімальної.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Басанець Н.С. повідомила, що додаткових дотацій з державного бюджету на підвищення мінімальної заробітної плати не надходило, тому весь тягар ліг на місцеві бюджету. Зважаючи на те, що з 1 січня 2017 року більша частина району перейшла в новоутворену об’єднану територіальну громаду, доходи районного бюджету недостатні для забезпечення навіть мінімального фінансування бюджетної сфери району, тому здійснити справедливу диференціацію зарплат надзвичайно складно. Своє бачення піднятої проблеми також висловили голови райдежадміністрації та районної ради.

Після обговорення, всі присутні зійшлись на думці, що незважаючи на проблеми з фінансуванням заробітна плата кваліфікованих працівників, які виконують відповідальну роботу повинні отримувати зарплату значно вищу мінімальної і керівникам бюджетних установ та організацій спільно з профспілками потрібно шукати шляхи забезпечення диференціації оплати праці.

Заступник голови районної ради Дворецький В.М. повідомив, також, про невизначеність, у зв’язку з утворенням госпітальних округів, статусу Коропської районної лікарні. Координаційною радою було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я, Чернігівської обласної адміністрації та ради з пропозиціями щодо формування госпітального округу в який входить Коропщина та подальшу роботу Коропської ЦРЛ.

Текст звернення

Голова РО ППОНУ Свердлов М.І.

Кiлькiсть переглядiв: 520

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.