Реформа оплати праці: перші результати та подальші дії

20 лютого 2017 року, у Києві за ініціативи Федерації профспілок України відбувається круглий стіл на тему: «Реформа оплати праці. Перші результати та подальші дії». Захід проводиться у рамках відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості.

Участь у роботі заходу беруть керівники ФПУ, всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, організацій роботодавців, наукових установ, громадських організацій, ЗМІ.

Відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості на державному рівні підтверджує прихильність України до загальновизнаних у світі принципів соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики спрямованої на її забезпечення. Цього можна досягти, в першу чергу, шляхом забезпечення гідної оплати праці.

Учасники круглого столу наголошують, що реформа оплати праці має відбуватися на засадах справедливого розподілу результатів та підвищення рівня оплати праці до стандартів ЄС з метою зростання престижності праці українців.

Усунення нерівності, яка склалася сьогодні в оплаті праці, шляхом запровадження єдиних підходів до оплати праці, стимулювання до висококваліфікованої праці, забезпечення міжгалузевої диференціації в оплаті праці та конституційного права на своєчасне отримання заробітної плати – першочергове завдання на шляху реформування оплати праці. І українське суспільство, як ніколи, гостро відчуває цю потребу.

Профспілки закликають Президента України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, центральні та місцеві органи виконавчої влади, роботодавців та підприємців, громадські організації – спрямовувати спільні зусилля на забезпечення соціальної справедливості у суспільстві на основі поваги до прав та законних інтересів громадян, підвищення рівня життя населення, соціальної стабільності в державі, забезпечення кожній людині гідних умов існування та ефективного соціального захисту.

Протягом роботи круглого столу учасники напрацюють рекомендації щодо першочергових спільних дій на шляху реалізації принципів соціальної справедливості в житті кожного українця.

Кiлькiсть переглядiв: 420

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.