Повернутися до звичайного режиму

Роз’яснення МОНУ від 08.02.2019 р. щодо встановлення надбавки за престижність

З 1 січня 2018 р., відповідно постанови КМУ, надбавка педагогічним працівникам за престижність педагогічної праці в розмірі не менше 20 відсотків встановлюється:

керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти, відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. N 988, їх заступникам, посади якиwym-1550587332348х віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл;

керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів зазначених шкіл.

В Коропському районі та Коропській ОТГ механізм нарахування цієї доплати керівники відділів освіти трактували по різному, кожний доводячи правоту свого рішення. Працівникам закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти Коропської селищної ради, надбавка нараховувалась на все педагогічне навантаження а працівникам закладів, які підпорядковані відділу освіти Коропської райдержадміністрації лише на педнавантаження у 1 класах.

З метою уникнення двозначного тлумачення постанови КМУ №373 від 23 березня 2011 р. та урегулювання оплати праці у всіх закладах освіти, первинні профспілкові організації яких входять до складу Коропської районної, президією РО було направлено звернення до Кабінету Міністрів та Міністерства освіти і науки України щодо надання роз’яснення про встановлення надбавки.

Листом МОНУ від 08.02.2019 р. № 1/11-1303 надано конкретне роз’яснення щодо встановлення надбавки за престижність педагогічної праці. Згідно якого визначено, що надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником, тому встановлювати таку надбавку одному працівнику в двох (чи більше) розмірах в залежності від кількості годин навантаження у різних класах неможливо. Таким чином надбавка за престижність встановлюється у розмірі не менше 20% керівникам, заступникам та вчителям, які викладають у 1 класах, на все педагогічне навантаження..

(лист додається).

Кiлькiсть переглядiв: 724

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.