Повернутися до звичайного режиму

За ініціативи профспілок буде перевірено обґрунтованість тарифів на тепло

На засіданні Уряду голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, що робота за його дорученням, даним післяВсеукраїнської акції протесту профспілок у липні ц.р.,виконується незадовільно. Це створює підґрунтя для продовження профспілками акцій протесту іПрезидія ФПУ на своєму засіданні 30 вересня ц.р.вже ухвалила таке рішення.

Нагадаємо, що на Всеукраїнському марші протесту профспілок 6 липня ц.р. було прийнято Резолюцію з ультиматумом до народних депутатів, а післязустрічі представників профспілок з Прем’єр-міністром УкраїниВ.Гройсман дав доручення центральним органам виконавчої влади стосовно розробки законопроектів щодо реформування системи оплати праці та утворення робочої групи з опрацювання пропозицій з перегляду цін на природний газ. Також було затверджено план невідкладних заходів з погашення заборгованості по заробітної плати.

Голова СПО запропонував найближчим часом провести зустріч Прем’єр-міністра і членів Уряду з профспілковим активом, керівниками Всеукраїнських профспілок, на що глава Уряду дав згоду і підтвердив готовність до діалогу. Він також звернувся до членів КМУ і закликав їх більш активно співпрацювати з профспілками у вирішенні нагальних соціально-економічних питань.

Григорій Осовий зауважив, що однією з таких проблем є підвищення тарифів на газ і ЖКГ. – Люди виступають проти цього, - сказав він, - оскільки рівень зарплат, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат є вкрай низьким. Тим часом, тепло- і енергопостачальні підприємства потребують модернізації, у ході якої можна віднайти чимало резервів для збереження енергоресурсів і як результат зниження тарифів, - переконані профспілки, - а перекладати тягар підвищення цін виключно на плечі користувачів – неприпустимо.

У відповідь на це Прем’єр доручив Уряду розробити і прийняти постанову, згідно з якою здійснити перевірку порядку формування тарифів основними постачальниками гарячої води і тепла в регіонах. Метою такої перевірки має стати висновок щодо обґрунтованості розмірів тарифів і пошук можливості їх зменшення для споживачів.

Прес-центр ФПУ

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.